Coaching Class basis is dé mogelijkheid om met geringe inzet van tijd en investering effectief en efficiënt kennis te maken met coaching in de dagelijkse praktijk.

Wat is Coaching Class basis?

Coaching Class basis biedt deelnemers de mogelijkheid om in het tijdsbestek van een middag inzicht te verkrijgen in het begrip ‘coachen’ en te oefenen met een aantal coachingsvaardigheden. U krijgt feedback op uw wijze van coachen. Er wordt gewerkt met eigen casuïstiek zodat u ook zicht krijgt op de oplossing van een eigen vraagstuk.
In de workshop Coaching Class basis komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • hoe krijg ik boven tafel wat mijn medewerker echt wil?
 • hoe kan ik daarop coachen?
 • wanneer ben ik aan het sturen en wanneer aan het coachen?
 • wat is de kunst van LSD (luisteren, samenvatten en doorvragen)?
 • hoe maak ik duidelijke afspraken met mijn medewerker?
 • hoe motiveer ik iemand om zijn verantwoordelijkheid te nemen?
 • hoe buig ik negatieve gedachten om naar positieve?

Doelgroep

Coaching Class basis is voor iedereen die leiding geeft en/of meer wil doen met coaching, met name voor leidinggevenden in topfuncties.

Resultaten

Deelname aan deze workshop bewerkstelligt de volgende resultaten:

 • u bent effectiviteiter als coach
 • u voert uw POP-gesprekken beter
 • u geeft makkelijker follow up aan de functioneringsgesprekken
 • u vergroot de openheid en aandacht op uw afdeling of binnen uw bedrijf
 • u haalt meer uit uw medewerkers!

Wanneer

Voor open deelname zie ‘agenda’ op de hoofdpagina.

Kosten

De investering verbonden aan deelname bedraagt € 375,- excl. BTW per persoon. Bij deelname met meer personen is een kortingsregeling van toepassing. Informeer ernaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-53600518. 
De investering is inclusief cursusmateriaal, koffie/thee en afsluiting van de middag met een ‘hapje en een drankje’. U ontvangt 2 weken na afloop per post een getuigschrift van uw deelname.

Aanmelden

U kunt zich eenvoudig aanmelden voor Coaching Class basis door het aanmeldingsformulier in te vullen en te verzenden. Per omgaande ontvangt u dan van ons een schriftelijke bevestiging met nadere informatie. Indien u zich liever telefonisch aanmeldt, of vragen heeft over Coaching Class, kunt u ons uiteraard ook persoonlijk benaderen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Meidina de Hoop 088-1600800.

Ervaringen

Marcel Kamp – Kamp Media,

Coaching Class: de basis, Bas Schoemaker en Marcel Kamp“Deelname aan Coaching Class ervaar ik als interessant en ook leuk. De afwisseling tussen theorie en praktijk beviel mij goed. De nadruk vond ik op de praktijk liggen, dit d.m.v. rollenspellen n.a.v. cases.

Coaching Class wordt gegeven door 2 verschillende coaches, de samenwerking tussen de coaches en deelnemers vond ik goed. Nuttig vond ik ook de inbreng van de overige deelnemers. Door het werken met meerdere deelnemers ontstaat er de mogelijkheid tot het uitwisselen van (praktijk)ervaringen.

Coaching Class acht ik goed geschikt voor wie zijn vaardigheden op het gebied van coaching wil verruimen, verdiepen of opfrissen. Met name op het gebied van het luisteren naar en het reageren op de ander. Het doorvragen en de ‘waaromvraag’ spelen hierbij een belangrijke rol.

De samenwerking tussen beide coaches heb ik als goed ervaren, beide zijn op elkaar ingespeeld en vullen elkaar goed aan. Ten slotte vind ik het goed dat er een vervolgmogelijkheid op Coaching Class wordt geboden”.