Nieuwe waardeproposities creëren op basis van échte klantbehoeften –pains en gains– per klantsegment. Door samen te werken met tweetallen uit 5 verschillende bedrijven bouw je aan overtuiging en daadkracht, discussie tussen verschillende bedrijven scherpt de inhoud en marktgerichtheidIn ‘Strategy Class’ werk je met een collega een dagdeel aan je business model en strategie.

Het waarom van Strategy Class©

De sterk toenemende invloed van globalisering, schaalvergroting, ketenverkorting, wetgeving, toenemende concurrentie, technologische en digitale ontwikkelingen zorgt ervoor dat het business model van een onderneming steeds sneller veroudert. Het is dus noodzakelijk om continu je strategie aan te passen om concurrerend -of beter- competitief in de markt te blijven.

Het "hoe" van Strategy Class©

Samen met andere ondernemers en in een veilige omgeving aan je strategie en business model werken geeft inspiratie. Je doorgrondt je eigen business model beter en door van buiten je eigen 'wereld' te kijken krijg je nieuwe ideeën en inzichten. In Strategy Class wissel je kennis uit met collega-ondernemers en managers over vergelijkbare uitdagingen en maak je nieuwe verbindingen.

Met behulp van het Business Model Canvas breng je snel je huidige business model in beeld en kun je snel scenario's beoordelen. Het snel valideren van aannames en ideeën is gebaseerd op de ‘Lean Startup’-filosofie, waarbij startups in een korte cyclus van maken-meten-leren producten ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften van de klant.

Het "wat" van Strategy Class©

Het programma is als volgt:

  1. in kaart brengen huidige business model op 1 overzichtelijke-A4
  2. analyseren huidige knelpunten, valkuilen, bedreigingen, en: (technologische) mogelijkheden
  3. verdieping: vanuit klantbehoeften naar aangepaste of nieuwe waardeproposities
  4. ontwikkelen toekomstige scenario’s en business modellen
  5. vertalen naar concrete actiepunten en hoe daar te komen

Doelgroep

Ondernemers en managers die met nieuwe inzichten in hun strategie hun positie in de markt en daarmee winstgevendheid willen verbeteren.

Trainers

Aan deze training werken ondernemers en adviseurs uit de praktijk mee, zoals Kees Duivestein en Michael van Lier.

Investering

Deelname aan Strategy Class© vergt naast inzet en enthousiasme een investering van € 750,- excl. BTW per organisatie (2 deelnemers). 

Aanmelden

Je kunt je eenvoudig aanmelden voor Strategy Class© door het aanmeldingsformulier in te vullen en te verzenden. Je ontvangt dan van ons een schriftelijke bevestiging met nadere informatie. Indien je zich liever telefonisch aanmeldt, of vragen hebt over Strategy Class kun je ons uiteraard ook persoonlijk benaderen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 06-53600518.